söndag 8 juli 2012

Rutiner.

Det här med rutiner har nog aldrig varit mer viktigt för oss än nu. Innan Freja så blev det lite som det blev för min del, medan Sebastian är ganska noga med sina. Nu när vi har har fått Freja så kör vi ganska mycket på rutiner, det bli enklast så.

Freja vaknar oftast någon gång mellan sju och nio och då måste vi ju så klart också vakna.

En stund efter frukost somnar oftast Freja en stund igen. Det är bra för då hinner man själv att göra sig i ordning och kolla lite internet.

När Freja vaknat igen så är det full fart, lek och promenad oftast.

Klockan ett cirka är det lunchdags. Jag gör egen mat till Freja, potatis med majs, broccoli eller morot som mixas. Jag brukar göra så det blir några portioner och lägga i plastpåse och platta ut innehållet så man sen kan bryta av lagom stora bitar när den frusit. Sen det är bara att tina och tillsätta lite fett. Till efterrätt blir det fruktpuré.

Efter lunch blir det lek igen några timmar.

Vid fyra cirka brukar Freja sova en stund igen, då kan man passa på att diska, fixa och tänka ut vad man ska äta till middag, som oftast blir vid sex- sjutiden.

Mellan fem och sex äter Freja gröt och lite fruktpuré. Sen på med pyjamasen och mysa till det är dags att sova vid sju, åtta. När hon somnat får vi lite tid för oss själva, vilket man kan behöva.

Ska tilläggas att hon äter massa ersättning emellan också. Jag har precis nästan slutat amma helt, blir smidigast så eftersom Sebastian ska vara pappaledig i höst och jag börjar jobba i Augusti. Det gick himla smidigt att övergå till ersättning, hon vill numera knappt ha bröstet alls.

Detta är väll en typiskt "hemmadag" hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar